Uutiset

31.10.2018 13.20

Arjessa suosii kotimaista ruokaa

Maaseudun Tulevaisuus teki jutun hoiva-alan toimijoiden ruuan raaka-aineiden kotimaisuusasteista ja Arjessan asumispalvelut pärjäsi mainiosti vertailussa.

Arjessa tarjoaa ikääntyville asumis- ja hoivapalveluita Suomessa viidessä hoivakodissa. Näissä yksiköissä käytettävien elintarvikkeiden kotimaisuusaste on 80-90 prosenttia. Arjessa_asumispalvelut_lounas

”Pyrimme suosimaan lähiruokaa ja kotimaista ruokaa. Osa yksiköistämme ostaa esimerkiksi marjat paikallisten poimimina ja pääsääntöisesti kaikki ruuat valmistetaan itse. Tämän lisäksi meillä leivotaan paljon, myös yhdessä asukkaiden kanssa, mikä tuo mukavaa vaihtelua heidän päiviinsä. Viime viikolla esimerkiksi Varkauden Joutsenkulmassa tehtiin karjalanpiirakoita asukkaiden kanssa”, kertoo Arjessan asumispalveluiden hallintojohtaja Hanna-Mari Piikkilä.

Arjessan hoivakodeissa käytettävät lihat sekä maito- ja viljatuotteet ovat sataprosenttisesti kotimaisia. Kaloissa kotimaisuusaste on pienempi jo saatavuudenkin vuoksi. Tällä hetkellä käytettävä kala on pääosin kirjolohta, pohjoismaista lohta ja seitiä. Kasvisten ja vihannesten kotimaisuus vaihtelee hieman vuodenaikojen mukaan, kotimaisuusprosentin ollessa noin 80 näissä tuotteissa. Perunat ja marjat ovat kuitenkin kaikki pääsääntöisesti kotimaisia.

 Maaseudun Tulevaisuuden jutun otsikolla: "Hoivayhtiöiden lihat ja maidot usein kotimaisia, kalat ulkomaisia" (31.10.2018) pääset lukemaan osoitteessa: https://www.maaseuduntulevaisuus.fi

Arjessan hoivakoteihin pääset tutustumaan täältä

 

Lisätietoja:
Arjessa asumispalvelut
Hallintojohtaja
Hanna-Mari Piikkilä
Puh. 040 551 9911
hanna-mari.piikkila@arjessa.fi

 

 


Palaa otsikoihin