Uutiset

10.12.2018 12.35

Hilmarissa vietettiin harjakaisia

Palvelukoti Hilmarin harjakaisia juhlittiin Keuruulla 3.12. Lämminhenkisessä tilaisuudessa kunniavieraina paikalla olivat nykyiset Hilmarin ja Jalmarin asukkaat ohjaajiensa kanssa. Lisäksi kutsuvieraina oli Keuruun kaupungin virkamiehiä, lehdistöä, Arjessa Oy:n johtoa ja muita sidosryhmiä.

Keuruun Varissaareen nouseva Palvelukoti Hilmarin 40-paikkainen palveluasumisyksikkö on Suomen toiseksi suurin hirsirakennus. 2 200-neliöinen kiinteistö pitää sisällään yhteisten tilojen lisäksi neljä asuinsiipeä, keittiötilat, saunan, valmistuskeittiön, sekä pyykkihuoltotilat ja lääkkeiden jakohuoneen. Rakennukseen on käytetty yhteensä seitsemän kilometriä hirttä.

“Suunnittelun lähtökohtana on ollut asukkaiden viihtyvyys ja turvallisuus. Valmistuvassa asumisyksikössä asukkaat asuvat väljemmin kuin viranomaismääräykset vaativat. Hirsi tuo lisäksi lämpöä ja kodinomaisuutta asumiseen,” kertoo Arjessa Oy:n toimitusjohtaja Pasi Kohtala.

Tällä hetkellä Juurikkaniemessä toistaiseksi toimivassa Palvelukoti Hilmarissa, joka toimii kotina kehitysvammaisille ja mielenterveyskuntoutujille, asuu 25 asukasta. Asukkaat pääsevät muuttamaan uuteen kotiin ensi vuoden toukokuussa.

Hilmari_Keuruu"Mukava saada oma huone," totesi Hilmarin asukas Mauri Riikonen lehdistön haastattelussa. Maurin oikealla puolella yksikönjohtaja Sanna Peltonen ja vasemmalla puolella toimitusjohtaja Pasi Kohtala.

www.arjessa.fi/hilmari


Palaa otsikoihin