Uutiset

19.9.2018 14.50

Itsenäistymiskodeissa autetaan nuorta kuntoutumaan ja itsenäistymään

Tervetuloa Jyväskylään Aurin avoimien ovien päivään perjantaina 21.9.2018

Itsenäistymiskodit ovat nuorten aikuisten aktiivisen asumiskuntoutuksen tukiasuntoyksikköjä, jotka tarjoavat asiakaslähtöistä ja kuntouttavaa asumisen tukea lastensuojelun jälkihuollon asiakkaille ja nuorille mielenterveyskuntoutujille sekä aikuissosiaalityön asiakkaille.

Tarkoituksena on auttaa nuorta itsenäistymään, tukien hänen psyykkistä vointiaan, yhteiskunnallista osallisuutta sekä sosiaalisia suhteita.

Itsenäistymiskodit Aurin 18 tukiasuntoa ovat valmistuneet kevään ja syksyn 2018 aikana Jyväskylän Salmenrantaan. Aurin käytössä on kokonainen remontoitu kerrostalo, jossa asunnot ovat kahdessa rapussa. Asunnot ovat tavallisia kerrostaloasuntoja, joista asukkaat voivat luoda oman makunsa mukaisen kodin itselleen. Asukkailla on lisäksi käytössään yhteinen olohuone, keittiö ja musiikki- ja toimintatila. Taloon on valmistumassa myös kuntosali. Henkilökunta on paikalla arkisin klo 7-20 ja viikonloppuisin klo 9-17. Lisäksi yöaikaan on puhelinpäivystys.

Jyväskylässä sijaitsee myös Itsenäistymiskodit Aava Halssilan asuinalueella. Itsenäistymiskodit Aavassa on 12 asumisyksikköä.

Aurin ja Aavan toiminnassa painottuvat oma-aikuissuhdetyö, toiminnanohjaus, psykoedukaatio sekä perhe- ja verkostotyö. Palveluun voi sisällyttää myös asiakkaan kuntoutusta tukevia terapeuttisia menetelmiä, kuten musiikkitoimintaa, perheterapiaa, seksuaalineuvontaa ja -terapiaa, toimintaterapiaa sekä neuropsykiatrista valmennusta.

Aurin ja Aavan palveluilla pystytään vastaamaan asiakkaan erityistuen tarpeisiin, joiden taustalla ovat nuoren elämän vaativat olosuhteet ja vaikeat tapahtumat. Psykiatrinen ja neuropsykiatrinen erityisosaaminen välittyy asiakkaalle yksilöllisesti ja yhteisöllisesti, yhdessä arjessa elämisen kautta.

Aurin uusissa tiloissa vietetään avoimien ovien päivää perjantaina 21.9.2018 klo 10-14 osoitteessa Mäystintie 12, b-talo. Toivotamme tervetulleeksi tutustumaan!


Tiedustelut ja asiakasohjaus:
Jani Nyyssönen, toiminnanjohtaja
puh. 044 714 3981
jani.nyyssonen@arjessa.fi


Palaa otsikoihin