Uutiset

28.3.2018 13.30

Kesätyöhaku 2018 käynnissä 31.3. saakka!

Arjessa työllistää tänäkin kesänä useita kesätyöntekijöitä. Asiakaslähtöiset palvelumme ovat saatavilla kesälläkin ympäri vuorokauden ja tässä kesätyöntekijät ovat tärkeässä roolissa. Kesätyöntekijä tuo taloon lisää osaamista ja ideoita samalla kun hän hankkii itselleen tärkeitä taitoja tulevaisuutta varten. Kun autamme nuorta ammattilaista uralle, hän voi hyvillä mielin palata meille myöhemmin. Lue Sanna-Kaisan viimekesäisestä kesätyökokemuksesta Lastensuojeluyksikkö Pihakoivussa!

Sanna-Kaisa, 23, ohjaaja

Sanna-Kaisa työskenteli kesän Pihakoivussa ohjaajana. Hän oli ehtinyt tutustua Pihakoivuun jo aiemmin talvella tehdessään siellä sosionomi-opintoihin liittyvää harjoittelujaksoa. Ennen kesätyötä Sanna-Kaisan odotukset olivat korkealla, sillä tuntuma työhön oli ehtinyt jo syntyä talven ja kevään aikana. ”Vaikka kesä meni hujauksessa ohi, jäi käteen paljon hyviä muistoja ja kokemuksia. Kesällä pääsin vielä syvemmin työhön kiinni ja osasin hyödyntää oppimaani monipuolisemmin. Kesätyö vastasi odotuksiani ja jopa ylitti ne”

Sanna-Kaisa kertoo saaneensa kesän aikana lisää ymmärrystä ja syvyyttä ammatillisuuteen liittyviin asioihin. ”Oivalsin, kuinka tärkeää lapsen ja nuoren kannalta on se, että sovituista rajoista ja säännöistä pidetään kiinni ja että kaikilla ohjaajilla on sama linja. Lapset ja nuoret oppivat nopeasti pelaamaan ohjaajien välillä ja käyttämään tilaisuuttaan hyväksi. Siksi myös työyhteisön tiedonkulku ja yhteistyö ovat tällaisissa asioissa todella tärkeitä.”

Kesä toi eteen välillä hyvin haasteellisiakin tilanteita. ”Kesäloma tuo mukanaan nuorille omanlaisia houkutuksia. Omat menot ja festarit Kesätyöntekijä_Tiilikka (002)houkuttelivat välillä niin paljon, että reissuille lähdettiin ilman lupaa. Tällöin oli haastavaa paikantaa nuori ja saada hänet palaamaan.” Konflikteja ja ongelma-tilanteita Sanna-Kaisa ratkoi kesän aikana puhumalla nuorten kanssa paljon. ”Nuorelle pitää muistaa antaa huomiota ja kahdenkeskistä aikaa, usein pelkkä kuunteleminen ja seurassa oleminen auttaa.”

”Kesän aikana huomasin, kuinka kovasti työhön ja nuorten arkeen voi kiintyä.” Sanna-Kaisa kertoo miettineensä kesän aikana useampaan kertaan vapaalla ollessaan, että mitä töihin kuuluu tai miten joku kesken jäänyt asia on ratkennut. ”Parhaimmat muistot kesästä on tietysti kaikki nuorten kanssa vietetyt hetket!” Lisäksi Sanna-Kaisa haluaa kiittää omaa työyhteisöään siitä, että on tuntenut olonsa hyvin tervetulleeksi alusta lähtien. ”En voi kylliksi kiittää siitä, mitä olen oppinut mukavilta työkavereiltani. He ovat auttaneet ja olleet tukena tilanteessa kuin tilanteessa. Toivottavasti saisin jatkossakin olla osana tätä hienoa työyhteisöä.”

Kesätyöpaikkoja voi hakea 31.3.2018 saakka. Tästä pääset kesätyöhakemukselle!


Palaa otsikoihin