Uutiset

7.8.2018 12.46

Meillä töissä, Timo

Hoitotyössä ja ylipäätään kaikessa tärkeää on inhimillisyys,suvaitsevaisuus ja hyväksyntä, niin työyhteisössä kuin omassa elämässäkin.

Kajaanissa ikänsä asunut Timo Kyllönen pakkasi vajaa viisi vuotta sitten tavaransa, ja suuntasi kohti Etelä-Suomea. Hän kaipasi vaihtelua elämäänsä ja Helsinki tarjosi siihen loistavan mahdollisuuden, kun tuttujakin asui siellä valmiiksi. Timo valitsi kahdesta työpaikasta varman päälle sen, joka vastasi hänen osaamistaan ja sijaintikin vain kiven heiton päässä uudesta kodista, Hoitokoti Iltatähden.

48-vuotiaalla lähihoitajalla on laaja kokemus alan työtehtävistä. Jo ennen valmistumistaan Timo oli Kajaanin kaupungin hoitokodissa hoitoapulaisena, sittemmin kokemusta on kertynyt myös lastensuojelusta ja vammaistyöstä, joka onkin hänen ehdoton suosikkinsa. Iltatähden vanhustyöstä Timolla on tunne, että asukkaat ovat tyytyväisiä ja vuorovaikutus on hyvää. Timolle vuorovaikutus on tärkeää ja se on myös hänen vahvuutensa. ”Hoitotyössä ja ylipäätään kaikessa tärkeää on inhimillisyys, suvaitsevaisuus ja hyväksyntä, niin työyhteisössä kuin omassa elämässäkin.”

 

Timo Kyllönen, hoitokoti IltatähtiLiikkuminen tekee hyvää

Työssä viihtymisen ja jaksamisen tueksi Timo suosittelee työnkiertoa, jos se on mahdollista. Kahden viikon jakso Peräseinäjoen Sillanpää-kodissa oli Timolle todella myönteinen kokemus, oikeastaan elämys. ”Jokainen jumittaa, kun on ollut vuosia samassa paikassa, ja tuntuu että on tylsää.  Työnkierto antaa voimia ja auttaa näkemään oman työpaikan hyvät puolet. Työssä liikkuminen antaa mietittävää eikä millään tavalla tee pahaa, vaan ainoastaan hyvää”, Timo suosittelee.

Timo toivoo Arjessan laajentavan tulevaisuudessa Kainuuseen, sillä ennen eläkeikää olisi tarkoitus vielä palata kotiseudulle. ”Olisi mukava jatkaa samalla työnantajalla ja tuntuu, että Kainuussa arvostetaan pitkiä työsuhteita useiden lyhyiden sijaan”, Timo pohtii. ”Mutta siihen on vielä aikaa”, hän jatkaa naurahtaen.


Palaa otsikoihin