Jaakko, Toiminnanjohtaja

Jaakko_toiminnanjohtaja_800x800Jaakon Arjessa -tarina on alkanut alkukesällä 2011: ”Olin sopinut työhaastattelun Lapuan ABC:lle ja jännitin sitä todella paljon. Minulla ei ollut kokemusta lastensuojelutyöstä, mutta ilmeisesti haastattelu meni jännityksestä huolimatta hyvin, sillä aloitin heinäkuun alussa ohjaajana kesätyöt Pihakoivussa.” Saman vuoden syksyllä Jaakko muutti Lahteen, missä hän aloitti sosionomiopinnot ja jatkoi töitä lastensuojelun parissa toisen työnantajan palveluksessa. Pihakoivussa koettu hyvä meininki jäi kuitenkin Jaakon mielen: ”Ajattelin, että olisi kiva vielä joskus palata Arjessaan.”   

Huhtikuussa 2015 Jaakko sitten palasi ja aloitti vastaavan ohjaajan työt Namikan Pienryhmäkodissa Lahdessa. Jo saman vuoden elokuussa tarjoutui kuitenkin mahdollisuus sekä palata kotiseudulle Pohjanmaalle, että aloittaa uuden siellä avattavan lastensuojeluyksikön yksikönjohtajana.

Nopeat käänteet eivät kuitenkaan jääneet tähän. Muuttaessaan takaisin Pohjanmaalle Jaakko ei osannut kuvitellakaan, miten lujasti tulevaisuus tulee yllättämään hänet ammatillisesta näkökulmasta. Eurooppaa kohdannut pakolaiskriisi vei Jaakon työuran ihan uuteen suuntaan. Uuden lastensuojeluyksikön tarina jäi lyhyeksi ja Arjessa perusti Ryhmäkodit Arjessa Oy:n tuottamaan maahanmuuttajapalveluita. Jaakko aloitti yksikönjohtajana. ”Kun minulta kysyttiin halukkuutta maahanmuuttajapalvelujen vetovastuuseen, muistan vastanneeni, että mietin viikonlopun yli. Jäsenneltyäni asiaa, tulin hyvin nopeasti siihen tulokseen, että haluan ehdottomasti ottaa haasteen vastaan.”

Tällä hetkellä Jaakko vastaa toiminnanjohtajana Keski-Suomen asumispalveluyksiköiden toiminnasta. Hän näkee toiminnanjohtajan työnsä tärkeimpänä perustana tyytyväisen, motivoituneen ja ammattitaitoisen henkilöstön. ”Se on kaiken ydin ja sen avulla myös asiakkaiden asiat ovat hyvin.” Jaakko nauttii työssään eteen tulevien haasteiden voittamisesta ja positiivisen kehityksen huomaamisesta sekä asiakkaissa että henkilöstössä. Hän näkee omien yksiköiden toiminnan tulevaisuuden hyvin valoisana ja kokee, että uusien yksiköiden perustamisvaiheessa tehty kova työ on onnistunut. ”Olemme selkeästi onnistuneet myös rekrytoinnissa, meillä on loistava porukka.

Olen ollut todella tyytyväinen, että palasin Arjessaan. Minulla on ollut myös onnea mukana.” Jaakko arvostaa työnantajan tarjoamia mahdollisuuksia vaihteleviin ja mielenkiintoisiin työtehtäviin sekä loistavia työkavereita. Hän haluaa myös jatkossa kehittyä ammatillisesti. ”Arjessa tarjoaa mahdollisuuksia niille, jotka haluavat eteenpäin, se on mielestäni tärkeää. Jää nähtäväksi, mitä kaikkea tulevaisuus tuo tulleessaan.”