Markus, Hoitaja

markus_800x800Markus kiinnostui aikanaan lähihoitajan ammatista oltuaan päiväkodissa työharjoittelussa. ”Lasten kanssa työskentely tuntui mielekkäältä ja niinpä työharjoittelun loputtua hainkin opiskelemaan lähihoitajaksi. Suunnitelmani oli valmistua päiväkodin sedäksi.” Viimeiselle opintoihin liittyvälle työharjoittelujaksolle Markus päätyi kuitenkin sattumien kautta Hilmariin. ”Hilmarissa onkin sitten vierähtänyt 14 vuotta. Samanlaisia päivä ei näihin vuosiin ole mahtunut ainuttakaan. Jokaisen asukkaan myötä minulla on mahdollisuus oppia uutta.”

Markus kokee, että kehitysvammaisten parissa työskentely on ollut luontevaa ja antoisaa. Hilmarissa hänellä on ollut työnkierron kautta mahdollisuus työskennellä myös mielenterveyskuntoutujien parissa. ”Mielenterveyskuntoutujien parissa työskentely on avannut minulle paljon uusia asioita. Kiinnostuin tästä erityisryhmästä niin paljon, että vuonna 2015-2016 suoritin työn ohessa mielenterveys- ja päihdetyön suuntautumisopinnot.” Markus uskoo, että koulutuksen ja ammattitaidon ylläpidon myötä on helppo pysyä hoitotyön kehityksen mukana. Siksi on tärkeää, että myös työnantaja tukee siinä.

Parasta työssäni on se tunne, kun tykkään siitä mitä teen! Tunnen, että olen valinnut oikean ammatin.” Töissä voi olla oma itsensä ja hyvin toimiva työtiimi tukee myös työssä jaksamisessa. ”Hilmarin käytävillä kaikuu naurunremakka, täällä huumori on aina läsnä! Ihmisten kanssa ja ihmisten hyväksi tehty työ palkitsee ja haastaa päivästä toiseen. Pitkä työura saman työnantajan palveluksessa on auttanut Markusta näkemään hoitotyön kehityksen: ”apuvälineet, sähköiset järjestelmät ja ohjeistukset ovat muuttuneet näinä vuosina paljon. Välillä on avartavaa miettiä aikajanaa taaksepäin. Aika moni asia oli ennen toisin.

”Olen nykyiseen työhöni todella tyytyväinen. On mahdollista, että jonain päivänä jatkan vielä opintojani sairaanhoitajaksi, päiväkodin setää minusta ei ainakaan vielä ole tullut.”