Kokkolan tiimi
Ota yhteyttä:
Teija Varho, kuntoutusasiantuntija
puh. 050 3033 802
teija.varho@arjessa.fi

Ammatillinen kuntoutus - Vakuutuskuntoutus

Palvelumme työeläke- ja vakuutusyhtiöille

Ammatillisen kuntoutuksen palvelumme tukevat kuntoutuksen suunnitteluun liittyvissä asioissa yksilöllisesti ja vaikuttavasti. Ammatillisen kuntoutuksen tehtävänä on edistää työssä jatkamista, parantaa työkykyä ja lisätä ammatillisia valmiuksia.

Toimintamme on valtakunnallista, vahvalla paikallisella erityisosaamisella ja ammattitaidolla toteutettua asiakaslähtöistä työtä. Toteutamme palveluita ratkaisukeskeisesti ja työelämälähtöisesti hyödyntäen vahvaa alueellista työmarkkinatuntemustamme.

Ammatillisen kuntoutuksen palveluja työeläke- ja vakuutusyhtiöille toteutamme 17 paikkakunnalla Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa, Hämeessä, Pirkanmaalla, Kymenlaaksossa, Keski-Suomessa, Pohjanmaalla ja Lapissa.

Kuulumme Työhönkuntoutumisen palveluverkostoon ja käytössämme on tilaajien ja palveluntuottajien yhteinen KuntoutuNet-verkkopalvelu, josta löytyvät ammatillisen kuntoutuksen palvelumme tarkemmin esiteltyinä.

Palvelemme kaikkia kotimaisia työeläke- ja vakuutusyhtiöitä.

Kuntoutujalle

Ammatillisella kuntoutuksella voidaan tukea työelämässä jatkamistasi tai työelämään paluutasi terveydellisistä rajoitteista huolimatta. Ammatillinen kuntoutustarpeesi selvittely voi käynnistyä joko oman työpaikan työterveyshuollossa, työvoimatoimistossa, terveyskeskuksessa tai muualla. Jos tarvitset tukea ammatillisen kuntoutuksen suunnittelemiseen, saat meiltä kumppaniksesi kokeneen ja ammattitaitoisen henkilöstön avun.

Palvelumme

Kuntoutussuunnitelma

Kuntoutuksen suunnittelu aloitetaan alkuhaastattelulla, jolloin selvitetään mm. työhön paluun mahdollisuuksia, osaamista, koulutus- ja työhistoriaa, ammatillisia tavoitteita, sekä sitoutumista prosessiin. Tavoitteena on luoda suunnitelma työhön paluusta tai työssä jatkamisesta. Työskentelyn päättyessä kuntoutujalla on konkreettinen suunnitelma aikatauluineen sekä varasuunnitelma työhön palaamiseksi. Palvelu toteutetaan yksilövalmennuksena.

Työkokeilun suunnittelu ja seuranta

Työkokeilun avulla arvioidaan työtehtävien soveltuvuutta sekä työhön paluun mahdollisuuksia. Työkokeilun avulla voidaan myös arvioida uuden ammatin soveltuvuutta ennen mahdollisia ammatillisia opintoja. Työkokeilun sujumista seurataan yhteisesti sovituilla tavoilla.

Koulutussuunnitelma

Jos kuntoutussuunnitelmaksi on muodostunut kouluttautuminen uuteen ammattiin, niin tuemme kuntoutujaa koulutussuunnitelman tekemisessä. Ohjaamme ammatillisen uudelleenkouluttautumisen yhteydessä opintoja tarjoavien oppilaitosten ja koulutusten löytämisessä sekä opintoihin hakeutumisessa. Sovittaessa voimme olla tukena myös opintojen aikana.

Lisätietoa antaa:

Teija Varho, kuntoutusasiantuntija
puh. 050 3033 802
teija.varho@arjessa.fi

Ammatillisen kuntoutuksen postiosoite:

Hyvinvointipalvelut Arjessa Oy / Teija Varho
Hiekkaharjuntie 8 C 38                                                                           
01300 VantaaPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä