Itsenäistymiskodit Aava 

Itsenäistymiskodit Aava on nuorten aikuisten aktiivisen asumiskuntoutuksen yksikkö, joka tarjoaa asiakaslähtöistä ja kuntouttavaa asumisen tukea nuorille mielenterveyskuntoutujille ja aikuissosiaalityön asiakkaille, sekä lastensuojelun jälkihuollon asiakkaille. Tavoitteenamme on auttaa nuorta itsenäistymään tukien arjen hallintaa, psyykkistä vointia, yhteiskunnallista osallisuutta ja sosiaalisia suhteita.

Itsenäistymiskodit Aava sijaitsee Halssilan asuinalueella. Tukiasuntoja on yhteensä 12. Asukkailla on käytössään yhteinen olohuone ja keittiö sekä musiikki- ja toimintatila. Henkilökunta on yksiköissä paikalla arkisin klo 7-20. Yöaikaan käytössä on puhelinpäivystys.

Kuntoutuminen ja itsenäistyminen on suunnitelmallinen ja yksilöllisesti etenevä prosessi. Nuoren tutustumiskäynnin ja muuton jälkeen aloitetaan kahden viikon kestävä vastaanottojakso, jonka pohjalta tehdään itsenäistymissuunnitelma yhdessä asukkaan kanssa. Tavoitteiden toteutumista seurataan ja arvioidaan säännöllisesti. Itsenäistymiskodit Aavassa työskentelee moniammatillinen työryhmä psykiatrian, mielenterveys- ja päihdetyön sekä sosiaalityön alalta. Aavan toiminnassa painottuvat suhdetyö ja avoin dialogi, toiminnanohjaus, erilaiset toiminnalliset ryhmät, psykoedukaatio, neuropsykiatrinen osaaminen sekä perhe- ja verkostotyö. Palveluun voi sisällyttää myös asiakkaan kuntoutusta tukevia terapeuttisia ja luovia menetelmiä, kuten toimintaterapiaa, musiikkitoimintaa, perheterapiaa tai seksuaalineuvontaa ja -terapiaa.

Tervetuloa asumaan meille!Haluatko lisätietoa? Jätä meille yhteystietosi niin olemme sinuun yhteydessä.

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.

Asiakasohjaus:


Jani Nyyssönen, toiminnanjohtaja,
tuetun asumisen yksiköt 
Itsenäistymiskodit Aava ja Auri
044 714 3981
jani.nyyssonen@arjessa.fi

Aavan käynti- ja postiosoite:
Vaajakoskentie 56 C 10
40400 Jyväskylä