Mitä Tukipuun perhekuntoutus tarjoaa?

Tukipuun perhekuntoutus on tarkoitettu avuksi perheelle, joka tarvitsee intensiivistä sekä tiivistä tukea kriisiytyneessä tai muutoin haastavassa elämäntilanteessa.

Tukipuun perhekuntoutus tarjoaa tiivistä, suunnitelmallista ja tavoitteellista tukea lasten kehityksen, vanhemmuuden sekä parisuhteen tuomiin haasteisiin. Työskentely suunnitellaan perheen ja sen jäsenten yksilöllisten tarpeiden mukaan yhteistyössä lastensuojelun sosiaalityöntekijän ja perheen kanssa. Työskentelyssä on vahvasti terapeuttinen ote ja se sisältää toiminnallista tekemistä, ohjausta, keskusteluja sekä viriketoimintaa.

Perhe kuntoutusjakso voidaan toteuttaa Seinäjoen Ylistarossa Lastensuojeluyksikkö Pihakoivussa hyvien liikenneyhteyksien äärellä. Perhe asuu perhekuntoutusjakson ajan hyvin varustellussa asunnossa, joka sijaitsee lastensuojeluyksikön yhteydessä. Tämä tarjoaa mahdollisuuden ympärivuorokautiseen tukeen ja seurantaan. Tukipuu vastaa kuntoutusjakson aikana suunnitellusti perheen ruokakuluista. Perheen vanhempien on mahdollista hakea perhekuntoutusjakson ajalta kuntoutusrahaa Kelalta.

Tukipuun perhekuntoutuksen vahvuudet

Monipuolisen ammatillisen osaamisen omaava henkilökunta: sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia, täydennettynä psyko- ja perheterapeuteilla sekä päihdeosaamisella. Lisäksi tiimiin kuuluu sosiaalityöntekijä. Henkilökunnalla on monen vuoden kokemus haastavasta lastensuojelutyöstä perheiden kanssa. Perhekuntoutukseen sisältyvät aina terapiapalvelut.

Mitä hyötyä Tukipuun perhekuntoutus tarjoaa?

● Perhekuntoutusjakso on kustannustehokas työskentelymuoto.

● Perhekuntoutuksella on mahdollista pitää perhe yhtenäisenä.

● Perhekuntoutuksella voi olla mahdollista välttää huostaanotto.

● Perhekuntoutusprosessi saa aina aikaan muutoksen perhesysteemissä.

● Perhekuntoutusjakso tarjoaa perheille voimaannuttavan kokemuksen.

● Jakson aikana työskennellään tarvittavien muutosten eteen.

● Jakson aikana selvitetään perheen kotiin tarvitsemia tukitoimia.

● Perhekuntoutusjakso tarjoaa irtioton perheen jokapäiväisestä elinympäristöstä ja mahdollisuuden nähdä perheen tilanne kokonaisvaltaisemmin.

● Sosiaalityöntekijä saa perhekuntoutusjakson päätteeksi laajan ja monipuolisen loppuraportin perheen kokonaisvaltaisesta tilanteesta.

Perhekuntoutuksesta kotoutuminen

Perheen kotoutuminen perhekuntoutusjaksolta suunnitellaan yhdessä perheen ja sosiaalityöntekijän kanssa. Perhekuntoutusjakson loppua kohden työskentelyn painopistettä siirretään perheen kotiin. Perhekuntoutusjakson aikana selvitetään myös perheen mahdollisesti kotiin tarvitsemia tukimuotoja. Perhekuntoutusjakson jälkeen Pihakoivun on mahdollista jatkaa perheen tukemista kotiin suuntautuneella perheohjauksella.

Perhekuntoutus voidaan suunnitella ja toteuttaa kokonaan myös kotiinpäin!


Haluatko lisätietoa? Jätä meille yhteystietosi niin olemme sinuun yhteydessä.

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.

Ota yhteyttä:

Mika Pöntinen
perhekuntoutuksen johtaja
(Perheterapeutti ET, psykoterapeutti)
044 765 6410
mika.pontinen@arjessa.fi

Sanna Ala-Kojola
toiminnanjohtaja
044 750 6182
sanna.ala-kojola@arjessa.fi

Käynti- ja postiosoite:
Ojasalonkuja 3
61400 Ylistaro