Luotsimajan palvelut koostuvat Pienryhmäkoti Aatulan sijaishuoltopalvelusta sekä Perhetukipalvelu Kompassin tarjoamista avohuollon palveluista. Luotsimaja tarjoaa myös erilaista koulutus- ja konsultointipalvelua. Kompassin palvelut ovat saatavilla myös yksityisille asiakkaille.

Luotsimaja tarjoaa lastensuojelun sijaishuoltoa pienryhmäkoti Aatulassa

Luotsimajan Pienryhmäkoti Aatula on vuonna 2006 perustettu 7-paikkainen lastensuojeluyksikkö. Tarjoamme ympärivuorokautista sijaishuoltoa 5–18-vuotiaille lapsille kodinomaisissa puitteissa. Toimimme Porin Vähäraumalla rauhallisella omakotitaloalueella hyvien kulkuyhteyksien varrella lähellä koulu- ja harrastusmahdollisuuksia. Aatulaa vastapäätä on Länsiporin koulu, jossa on lastensuojelun erityisryhmä sekä Jopo-luokka. Vain 1,5 kilometrin säteellä Aatulasta sijaitsevat myös Vähärauman ala-aste ja Käppärän ala-aste. Myös mahdollisuudet ammatilliseen opiskeluun ovat alueella hyvät.

Aatulan henkilökunta rakentuu kasvatus- ja sosiaalityön sekä terveydenhuollon ammattilaisista. Moniammatillinen ja kokenut työyhteisö tukee lasta arjen tarpeissa ja ongelmissa. Henkilökuntaan kuuluu mm. sairaanhoitajia, sosionomeja ja yhteisöpedagogi.

Haluamme huomioida lastensuojelutyössä perheen kokonaisuutena lapsikeskeisyyttä unohtamatta. Työskentelemme tiiviisti lapsen perheen kanssa sijaishuollon aikana. Keskeistä toiminnassamme on kehittää lastensuojelullisia palveluita muuttuvien tarpeiden mukaan sekä tarjota oikea-aikaisia palveluja perheiden ja lasten hyvinvoinnin turvaamiseksi. Toiminnnallisuus ja kehittäminen ovat merkittävä osa toiminta-ajatustamme.

Yhdistämällä Kompassin palvelut Aatulan hoito- ja kasvatustyön tueksi, pyritään saamaan sijaishuoltojakso ajallisesti lyhyemmäksi ja tehokkaammaksi kuntouttamalla myös lapsen perhettä sijaishuollon aikana. Nepsy-valmentajan, NLP-terapeutin, psykiatrisen sairaanhoitajan, lasten kriisi- ja traumatyön vertaiskonsultin sekä perhepsykoterapeutin palvelut ovat myös yhdistettävissä hoitojakson tueksi.


Haluatko lisätietoja?

Jätä meille yhteystietosi niin olemme sinuun yhteydessä.

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.