Pienkoti Aura
– Suurella sydämellä hyvää arkea

Pienkoti Aura muodostuu kolmesta lastensuojelun sijaishuollon psykiatrisesta vaativan laitoshoidon yksiköstä: Aurasta, Aisasta ja Aallosta. Lapset ja nuoret ovat pienkodeissamme usein pitkäaikaisessa sijoituksessa. Meillä on myös Itsenäistymiskotiyksiköt Alkula ja Aava, jotka tarjoavat mielenterveyskuntoutuksen palveluasumista ja lastensuojelun jälkihuoltotyötä. Tukipalvelu Alva -yksikkömme tarjoaa toimintaterapia- ja perheterapiapalveluita sekä laaja-alaisesti avopalveluita, esim. avoperhekuntoutusta, perhetyötä, tukihenkilötyötä, sekä tuettuja ja valvottuja tapaamisia.

 


Lähellä, lämmöllä ja laadulla

 

Toimintamme punainen lanka on ihmisen kohtaaminen, ja tästä kumpuavatkin toimintamme arvot: ”lähellä, lämmöllä ja laadulla”. Vahvan psykiatrisen ja terapeuttisen osaamisen ansiosta pystymme tukemaan haastavissakin elämäntilanteissa olevia lapsia, nuoria, aikuisia ja perheitä. Meillä sosiaali- ja terveysalan osaaminen yhdistyy ainutlaatuisella, aidosti asiakaslähtöisellä tavalla. Ydinosaamisaluettamme on psykiatria, kiintymyssuhdetyö ja traumaosaaminen. Toiminnassamme painottuvat dialogisuus, terapeuttisen, hoidollisen ja kasvatuksellisen näkökulman vuoropuhelu. Meillä Aurassa hyvän arjen rakennuspalikoita ovat ilo, luottamus, jatkuvuus, arvostus ja kokonaisvaltainen huolenpito. Auran arkeen kuuluu myös erilaisia aktiviteetteja, kuten bänditoimintaa, retkeilyä, musiikkia, sekä terapeuttisia ryhmiä. Teemme perhe- ja verkostokeskeistä työtä yhdessä kodin, sosiaalitoimen, koulun, terveydenhuollon sekä muiden lapsen ja nuoren kasvua tukevien verkostojen kanssa.Ladattavissa olevat esitteet:

Itsenäistymiskodit Alkula:

Itsenaistymiskodit_Alkula (pdf) (1.5 MB)


Haluatko lisätietoja?

Jätä meille yhteystietosi niin olemme sinuun yhteydessä.

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.

”Saa olla oma itsensä, mielipiteenvapaus, kunnioitetaan jokaisen omaa itsenäistä ja
persoonallista työtapaa, huumori, mahdollisuus vaikuttaa omaan työhönsä ja kehittyä, sitoutunut työryhmä, keskustelun ja vuorovaikutuksen kulttuuri, kuunteleva esimies.”
Työntekijäkommentteja työhyvinvointikyselystä