Pienkoti Aalto


Pienkoti Aalto sijaitsee idyllisessä maisemassa Niemisjärvellä, noin 35 km Jyväskylästä itään. Talo on monipuolinen, viihtyisä, iso omakotitalo luonnon keskellä. Alakoulu sijaitsee 10 km päässä, yläkoulua käydään 20 kilometrin bussimatkan päässä Hankasalmella. Jyväskylän koulut, erityiskoulut ja ammatilliset sekä muut oppilaitokset ovat helposti tavoitettavissa.

Aalto on 7 -paikkainen lastensuojeluyksikkö, joka tarjoaa kodinomaisen ja turvallisen kasvuympäristön lastensuojelullista sijoitusta ja psyykkistä kuntoutusta tarvitseville lapsille ja nuorille. Pienkoti Aalto antaa vaikeissa olosuhteissa tai haasteellisessa elämäntilanteessa eläneille lapsille mahdollisuuden korjaavia ja pysyviä kiintymyssuhteita sisältävään eheytymiseen. Psykiatrisen osaamisen lisäksi olemme perehtyneet erilaisiin neurologisiin ongelmiin ja oireyhtymiin.

Aallon perusideologia rakentuu kasvatuksellisen ja terapeuttisen käytännön pohjalta. Työskentely tapahtuu yksilöllisesti laaditun hoito- ja kasvatussuunnitelman mukaisesti. Suunnitelmaa ohjaa nuoren psyykkinen vointi, sosiaaliset suhteet, suhde lapsuuden perheeseen, ympäristössä ja yhteiskunnassa toimiminen ja osallistuminen sekä fyysinen vointi. Arjen työvälineiden pohjana on osaamista kognitiivisesta käyttäytymisterapiasta ja ART -menetelmästä.


"Sitoutunutta,yhteistyökykyistä,sydämellä ja ammattitaidolla tehtyä työtä!"
Sosiaalityöntekijä