Itsenäistymiskoti Alkula


Itsenäistymiskoti Alkula on nuorten aikuisten aktiivisen asumiskuntoutuksen yksikkö jälkihuollon asiakkaille ja nuorille mielenterveyskuntoutujille. Tavoitteena on auttaa nuorta itsenäistymään tukien hänen psyykkistä vointiaan, yhteiskunnallista osallisuutta sekä sosiaalisia suhteita.

Alkula sijaitsee Jyväskylässä Mäyrämäen asuinalueella, Pienkoti Auran välittömässä läheisyydessä. Vuonna 2012 valmistuneita viihtyisiä tukiasuntoja on seitsemän. Lisäksi asiakkailla on käytössä yhteinen olohuone/keittiö. Henkilökunta on paikalla ma-pe 8-21 ja la-su 9-17. Yöaikaan päivystys on Alkulan vieressä Pienkoti Aurassa.

Alkulan toiminnassa painottuu oma-aikuissuhdetyö, toiminnanohjaus, erilaiset toiminnalliset ryhmät, psykoedukaatio, sekä perhe- että verkostotyö. Pienkoti Aura Oy:n kautta palveluun voi sisällyttää myös asiakkaan kuntoutusta tukevia terapeuttisia ja luovia menetelmiä, kuten toimintaterapiaa, musiikkitoimintaa, perheterapiaa, seksuaalineuvontaa ja -terapiaa tai vaikkapa teatteritoimintaa.


"Kiitos hyvistä keskusteluhetkistä ja tukemisesta sekä hyvästä avusta. Ootte ihanii, mahtavaa!"
Alkulan asukas