Pienkoti AuraMarraskuussa 2003 perustettu pienkoti Aura sijaitsee Jyväskylässä Mäyrämäen asuinalueella. Matkaa Jyväskylän keskustaan on n. 5 km.

Pienkoti Aura on seitsenpaikkainen kodinomainen ja turvallinen kasvuympäristö, joka tarjoaa mahdollisuuden korjaaviin kiintymyssuhteisiin, sekä terapeuttisen lähestymistavan nuoren vaikeuksiin. Asiakkaamme ovat nuoruusikäisiä.

Pienenä yksikkönä ja riittävällä ammattitaitoisella henkilöstöresursoinnilla turvaamme nuorille yksilöllisen kasvun tuen. Psykiatrian erityisosaaminen on Auran yksikön vahvuus. Aurassa sovelletaan terapeuttista PACE-asennetta (D. Hughes) nuorten kasvatuksessa ja hoidossa. PACE-asenteen mukaisesti aikuinen suhtautuu ja asennoituu nuoreen niin, että hänen kehittymistä vaalitaan ja rohkaistaan. Aikuinen huolehtii, että empaattisuus, uteliaisuus, leikkisyys, hyväksyminen ja välittäminen ovat nuoren ja aikuisen välisen vuorovaikutuksen kulmakiviä. Aurassa huolehditaan siitä, että jokaiselle on olemassa jotakin erityistä. Auran yhteisön jäseniä arvostetaan, kunnioitetaan sekä heistä pidetään huolta suurella sydämellä – sekä nuorista että aikuisista.


"Lämmin tunnelma, nuorta kunnioittava. Läheisten kanssa tehdään hyvin yhteistyötä eli otetaan mukaan toimintaan. Ammattitaitoinen henkilökunta."
Sosiaalityöntekijä